Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.
Płynna regulacja pozwala na swobodne przełączanie się między obrotami blendera w zależności od potrzeb.
Pojemnik
2 w 1
Wielofunkcyjny pojemnik, w którym przygotujesz, a następnie przechowasz potrawę.
Moc
750 W
Wysoka moc silnika umożliwia szybkie i sprawne przygotowanie zup, koktajli czy przecierów.
Końcówka miksująca ze stali szlachetnej
Wytrzymała końcówka miksująca stworzona ze stali szlachetnej wytrzymuje duże obciążenia, jest trwała i doskonale radzi sobie z różnymi, także trwardszymi produktami.
Groszek ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Po odcedzeniu wody zmiksować blenderem ręcznym na jedwabistą masę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, masło, sól i tymianek. Zmiksować ponownie. Puree podawać na ciepło jako dodatek do mięs.
Awokado umyć, wykroić miąższ i skropić go sokiem z połowy limonki, żeby nie zmienił koloru. Zmiksować za pomocą blendera ręcznego. Z pomidora usunąć nasiona, miąższ drobno pokroić i wymieszać z awokado. Dodać sól, chilli, drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec dodać resztę soku z limonki i posiekaną kolendrę.
Zaparzyć kawę i podgrzać mleko. Gorące płyny przelać do kielicha blendera. Dodać cukier, przyprawy i banana. Dokładnie zmiksować. Przelać do wysokich szklanek i udekorować bitą śmietaną.
Dynię obrać, pokroić na kawałki, zalać bulionem z liściem laurowym i zielem angielskim. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania wyjąć liść laurowy i ziele angielskie, dodać sól i pieprz oraz starty imbir. Przelać całość do kielicha blendera i zmiksować. Zupę podawać z kleksem gęstego jogurtu naturalnego i podprażonymi na patelni pestkami dyni.
Tapenada
czyli pasta z oliwek
200 g oliwek bez pestek
2 ząbki czosnku łyżeczka kaparów z zalewy 2-3 fileciki anchois 2 łyżeczki soku z cytryny kilka łyżek oliwy chili pieprz natka pietruszki
Oliwki rozdrobnić w rozdrabniaczu. Dodać posiekane anchois, przeciśnięty przez praskę czosnek, kapary, sok z cytryny i oliwę. Dokładnie wymieszać ze świeżą posiekaną natką pietruszki, przyprawić do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem.
Kruche ciasto ze śliwkami
500 g śliwek 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru
2 żółtka
Śliwki umyć, podzielić na pół i usunąć pestki. Masło pokroić i wrzucić do misy rozdrabniacza razem z mąką, cukrem i żółtkami. Włączyć rozdrabniacz i poczekać, aż składniki na kruche ciasto się połączą (dzięki użyciu rozdrabniacza ciasto się nie podgrzeje i po upieczeniu będzie bardziej kruche). Wyjąć ciasto, podzielić w proporcji ⅔ i ⅓. Większą częścią ciasta wykleić formę i włożyć do lodówki. Mniejszą część ciasta włożyć do zamrażalnika. Po upływie 15 minut wyjąć ciasto z lodówki, ułożyć na nim śliwki. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalnika. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.