Szuflada pełna możliwości

Poznaj szuflady grzejne, które mają więcej zastosowań niż myślisz. Możesz w nich nie tylko podgrzewać naczynia, ale rozmrażać, roztopić w nich czekoladę czy nawet przygotować własny, domowy jogurt!

Szuflada grzewcza do podgrzewania naczyć

Zawsze ciepłe dania na wyciągnięcie ręki

Istnieją potrawy, które cieszą podniebienie wyłącznie w konkretnej temperaturze. Dotyczy to nie tylko dań serwowanych na zimno, ale także tych, które podawane powinny być wyłącznie na ciepło. Smaczny krem z dyni, polewa czekoladowa czy gęsty sos pieczeniowy smakują tylko, jeśli zostaną podgrzane lub podane w ciepłych naczyniach. Zamiast korzystać z mikrofalówki lub specjalnie w tym celu uruchamiać piekarnik, lepiej skorzystać ze znacznie wygodniejszego rozwiązania, jakim jest szuflada grzejna. To praktyczne urządzenie, które doskonale uzupełnia piekarniki kontaktowe Amica. Pozwala na szybkie i efektywne zwiększenie temperatury naczynia, w którym znajduje się Twoje danie. Prosta obsługa, funkcjonalność oraz wygoda użytkowania to tylko niektóre cechy takiego rozwiązania. Od dziś podawanie ciepłych sosów i zup będzie jeszcze wygodniejsze!

Podgrzewanie naczyń jeszcze nigdy nie było tak proste

Szuflada podgrzewająca Amica przystosowana została do zmiany temperatury dań w naczyniach – miseczkach, filiżankach czy talerzach. Konstrukcja umieszczana jest tuż pod piekarnikiem, dzięki czemu zawsze masz do niej bezpośredni dostęp. Projektując szuflady grzewcze zadbaliśmy, aby można było zachować je w nienagannej czystości bez względu na to, co akurat robisz. Sterowanie sensorowe, które zostało zastosowane także w innych urządzeniach Amica, to wygodne rozwiązanie. Umożliwia wybór konkretnej funkcji za pomocą wygodnego panelu sterującego, ukrytego pod płaską powierzchnią - bez przycisków i pokręteł, które mogą się brudzić, a Tobie zabrać czas na doprowadzanie kuchni do porządku.

Szuflada do podgrzewania, ale nie tylko

Okazało się, że nie wszyscy zjawią się punktualnie? Nie musisz martwić się o to, że utracisz smak oraz aromat przyrządzonych właśnie potraw: wystarczy szuflada grzejna. Ustaw w niej naczynia z jedzeniem... i poczekaj na gości. Dzięki przemyślanej konstrukcji możesz nie tylko zwiększyć, ale także utrzymać w niej odpowiednią temperaturę. Mięsa, zapiekanki, polewy czy zupy nie utracą przy tym atrakcyjnego wyglądu oraz konsystencji: będą cierpliwie oczekiwać w szufladzie na tych wszystkich, których coś zatrzymało po drodze, a Ty odetchniesz z ulgą, ponieważ danie będzie smakować dokładnie tak, jak to sobie zaplanowałeś.

Przygotuj to, na co tylko masz ochotę

Wyobraź sobie sytuację, w której to Ty możesz nie zdążyć z przyrządzeniem poczęstunku dla gości, ponieważ ci pojawili się dość niespodziewanie. Teraz możesz zastosować sprytny zabieg: zaserwować kawę w gorących filiżankach. Nie dość, że zyskasz nieco czasu, zanim napój wystygnie, to na dodatek wzmocnisz jego walory smakowe. Goście będą Ci wdzięczni za takie przywitanie, a Ty spokojnie dokończysz deser: szeroki zakres temperatur (40-80 stopni Celsjusza) pomoże w przyrządzeniu domowego jogurtu lub czekoladowej polewy do ciasta. Szuflada do podgrzewania naczyń z powodzeniem nadaje się z kolei do efektywnego i wygodnego przygotowania nawet 80 filiżanek espresso. Maksymalne obciążenie wynosi aż 25 kg, nie musisz więc martwić się, że urządzenie nie zda egzaminu nawet przed największym i najbardziej nieoczekiwanym zjazdem rodzinnym, jaki czeka Cię w przyszłości.