Polityka Cookies

Amica  przykłada  dużą wagę do kwestii związanych z bezpieczeństwem i ochroną danych osobowych. Na naszych stronach internetowych wykorzystujemy technologię, która pozwala nam w sposób bezpieczny zbierać informacje w celu ulepszenia naszych produktów oraz poprawy wydajności naszych witryn. Zebrane pliki cookies umożliwiają m.in. zapamiętanie Twoich działań i preferencji, dzięki czemu nie musisz ich ponownie wprowadzać, gdy odwiedzasz nasze strony. Wykorzystujemy pliki cookies do różnych celów, dlatego zachęcamy do zapoznania się z poniższymi informacjami dot. zasad wykorzystywania plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych (niektóre informacje zebrane za pośrednictwem plików cookies mogą zostać uznane za Twoje dane osobowe).

 

1. Kto jest administratorem danych osobowych?

Amica Handel i Marketing sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (60-320) przy ul. Bułgarskiej 17, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem: 0000373563, o kapitale zakładowym w wysokości 241.536.000,00 PLN, NIP 5272645162, REGON 142740238 (dalej: „My”).

Powołaliśmy Inspektora Ochrony Danych, z którym można skontaktować się drogą mailową: info.dane@amica.com.pl lub pocztą tradycyjną (adres powyżej).

Więcej informacji nt. zasad przetwarzania  znajdziesz w sekcji: Szczegółowe informacje o przetwarzaniu danych osobowych.

2. Co to są pliki cookies?

Pliki cookies są to dane informatyczne (niewielkie pliki tekstowe) zapisywane i przechowywane przez przeglądarkę internetową na Twoim urządzeniu. Pliki cookies spełniają wiele różnych funkcji, takich jak możliwość zapamiętywania Twoich preferencji, poprawę jakości korzystania ze strony internetowej oraz pomoc w oferowaniu najlepszych produktów.

Korzystamy z dwóch rodzajów plików cookies:

sesyjnych – plików tymczasowych, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu zamknięcia strony internetowej;

stałych – plików, które pozostają na Twoim urządzeniu po zamknięciu przeglądarki internetowej przez wskazane poniżej okresy.

3. Jakie rodzaje plików cookies wykorzystujemy?

Stosowane przez nas pliki cookies są bezpieczne dla Twojego urządzenia. Za pośrednictwem tych plików nie jest możliwe przedostanie się do urządzeń użytkowników wirusów, innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego.

Na naszch stronach internetowych używamy następujących rodzajów plików cookies:

Pliki cookies niezbędne - są to dane informatyczne zapisywane i przechowywane przez przeglądarkę, związane ze świadczeniem przez nas usług drogą elektroniczną. Są one wymagane do poprawnego  działania strony internetowej – bez tych plików cookies nie będzie można poprawnie wyświetlić strony internetowej.

Nazwa

Opis

Okres przechowywania

Dostawca cookies

AmicaCookies 

Ustawienia plików cookies

365 dni

Amica

CAKEPHP 

Pliki sesyjne

0 dni

Amica

PHPSESSID

Przechowywanie informacji o wizytach na stronie oraz umożliwienie korzystanie z najważniejszych funkcji witryny.

0 dni

Amica

_GRECAPTCHA

Usługa chroniąca witrynę przed spamem i nadużyciami.

sesyjne

google.com

 

Pliki cookies funkcjonalne (analityczne) są to dane informatyczne zapisywane w celu poprawy wydajności strony internetowej. Te pliki cookies pozwalają nam przeprowadzić analizę danych dotyczące wykorzystania serwisu, co ma wpływ na poprawę wydajności naszej strony internetowej. Dzięki tym danym możemy również dokonać pomiarów i testów co pozwala nam szybko naprawiać i eliminować wszystkie problemy.

Nazwa

Opis

Okres przechowywania

Dostawca cookies

_hj*

https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011789248-Hotjar-Cookiess

Sesyjne/ 30 minut/ 365 dni

Hotjar.com

ccuuid

Kup online

7 dni

commerce-connector.com

ccuuid_{shopId}

Kup online

7 dni

commerce-connector.com

criteo

https://www.criteo.com/privacy/

30 dni

criteo.com

taboola

https://www.taboola.com/policies/cookies-policy

30 dni

taboola.com

google

google maps, google analytics, doubleclick, fonts

do 540 dni

google.com

 

Pliki cookies marketingowe -  to dane związane z reklamami i ich ukierunkowaniem.  Pliki cookies marketingowe są wykorzystywane do dostarczania treści, które są bardziej odpowiednie dla Ciebie i Twoich zainteresowań. Pozwalają one nam dokonać pomiaru skuteczności kampanii reklamowych  i podejmowanych działań marketingowych.

Nazwa

Opis

Okres przechowywania

Dostawca cookies

_gat_UA-44950302-5

Plik cookies Google Analytics do przyspieszenia wysyłania informacji 

0 dni

Google Analytics

_gid

Plik cookies Google Analytics do identyfikacji użytkownika

1 dzień

Google Analytics

_gcl_au 

Do przechowywania i śledzenia konwersacji

90 dni

Google Analytics

_fbp

Do przechowywania i śledzenia wizyt w witrynach internetowych

90 dni

Facebook

_ga

Ten plik cookies jest używany przez Google Analytics do rozróżniania użytkowników.

180 dni

Google Analytics

_snrs_p

ten plik cookies przechowuje ogólne informacje o kliencie.

10 lat

synerise

_snrs_sa

Ten plik cookies przechowuje informacje o bieżącej sesji. Każda sesja trwa 30 minut.

30 min

synerise

_snrs_sb

Ten plik cookies przechowuje informacje o czasie, w którym klient opuścił stronę

30 min

synerise

_snrs_uuid

Ten plik cookies przechowuje identyfikator UUID klienta (może się różnić w zależności od urządzenia).

10 lat

synerise

_snrs_puuid

Ten plik cookies przechowuje stały identyfikator UUID klienta.

10 lat

synerise

_snrs_sdk_d

Obecność tego pliku cookies włącza tryb debugowania zestawu SDK.

ciasteczko nie jest nadawane automatycznie przez JS-SDK, użytkownik decyduje o żywotności ciasteczka. Żywotność ciasteczka to czas trwania sesji.

synerise

_snrs_dc_sd

Ten plik cookies przechowuje informacje o czasie, w którym kampania z treścią dynamiczną powinna przestać się wyświetlać.

30 dni

synerise

_snrs_dc_views_sd

Ten plik cookies przechowuje informacje o liczbie wyświetleń, po których dynamiczna kampania treści nie będzie już wyświetlana.

ciasteczko zapisywane na capping, jaki został ustawiony dla kampanii dynami content. 30 dni

synerise

_snrs_dc_delay

Ten plik cookies przechowuje informacje o opóźnieniu przed wyświetleniem kampanii z treścią dynamiczną.

ciasteczko zapisywane na czas długości delaya jaki został ustawiony dla kampanii dynamic content. Żywotność 5 min.

synerise

_snrs_notify_delay

Ten plik cookies przechowuje informacje o opóźnieniu przed wyświetleniem powiadomienia.

5 minut. (Deprecated)

synerise

_snrs_reset_uuid

Jest to plik cookies specjalnego przeznaczenia, który umożliwia przypisywanie identyfikatorów UUID klientów .

 

ciasteczko nie jest nadawane automatycznie przez JS-SDK, użytkownik decyduje o żywotności ciasteczka. Żywotność ciasteczka to czas trwania sesji.

synerise


Wchodząc na nasze strony internetowe automatycznie instalowane są tylko pliki cookies niezbędne. Do zainstalowania plików analitycznych lub marketingowych potrzebujemy Twojej dobrowolnej, uprzedniej zgody. W dowolnym momencie możesz zmienić swoje preferencje plików cookies zmieniając ustawienia wykorzystywanej przeglądarki internetowej. Szczegółowe informacje ww. zakresie znajdziesz na poniżej wskazanych stronach internetowych: 

4. Ustawienia preferencji plików cookies

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/blokowanie-ciasteczek

Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Internet Explorer : http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-vista/block-or-allow-cookies

Opera: http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html

Safari: http://support.apple.com/kb/ph5042

Ponadto możesz zmienić swoje preferencje plików cookies z poziomu naszej strony internetowej klikając w zakładkę „Ustawienia plików cookies”.

 5. Szczegółowe informacje o przetwarzaniu danych osobowych 

Cel i podstawa prawna: Twoje dane przetwarzamy w celu prowadzenia strony internetowej, a także w celach marketingowych co stanowi nasz prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Okres przechowywania danych osobowych: Uzależniony jest od rodzaju pliku cookies za pośrednictwem, którego zebraliśmy Twoje dane osobowe (zob. pkt 3). Przy czym okres ten ulegnie skróceniu jeżeli wycofasz zgodę na korzystanie z danego rodzaju plików cookies lub zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Odbiorcy danych osobowych: Twoje dane osobowe mogą zostać przekazane dostawcom pliku cookiess wskazanym w tabelach powyżej (Google,Facebook i Synerise). 

Uprawnienia: Masz prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

Przekazywanie danych do państwa trzecich (tzn. spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego):

Informacje zbierane za pośrednictwem plików cookies instalowanych przez Google mogą być przekazywane do serwerów znajdujących się w USA, gdzie są następnie przechowywane. Przekazanie danych osobowych do USA zostało zabezpieczone przez odpowiednie standardowe klauzule umowne przyjęte przez Komisję Europejską.

Nazwa

Opis

Okres przechowywania

Dostawca cookies

lastViewedProducts 

przechowywanie  informacji o ostatnio przeglądanych produktach na witrynie

180 dni

Amica

CAKEPHP 

Pliki sesyjne

0 dni

Amica

PHPSESSID

przechowywanie informacji o wizytach na stronie oraz umożliwienie korzystanie z najważniejszych funkcji witryny.

0 dni

Amica