Z dala od siebie

Świąteczna choinka...
od kuchni! –
DIY z Amica

Zagorzałych jedzeniowych tradycjonalistów, ciężko przekonać do poszerzania smakowych horyzontów. Zadanie to jest jeszcze bardziej utrudnione, gdy mięsożercę konfrontujemy z wegetariańskimi daniami i przekąskami.

Jednak wykorzystując odrobinę sprytu, możesz sprawić, że nawet najtwardsi przeciwnicy innowacji – zechcą ich skosztować.

W jaki sposób? Wystarczy, że kreatywne danie będziesz cyklicznie powtarzać, zajadać na ich oczach i zachwycać się smakiem. Od dawna wiadomo, że najmłodszych kusi najbardziej to, co znajduje się na rodzicielskim talerzu. Te praktyki stosuję od 17 lat macierzyństwa i zdecydowanie mogę potwierdzić ich niesamowitą skuteczność! Bez zbędnego nacisku i namawiania ze stu procentową gwarancją sukcesu.

  1. Przygotuj potrzebne materiały: makaron muszelki, makaron wstążeczki, klej, sztywną kartkę papieru, nożyczki, spray złoty i czerwone koraliki.
  2. Sklej brzegi kartki, aby powstał stożek.
  3. Wyrównaj podstawę tak, aby stożek stał prosto.
  4. Makaronowe muszelki przyklej do papierowego stożka zewnętrzną stroną.
  5. Obklej w ten sposób cały stożek.
  6. Na czubku choinki przyklej makaronową wstążkę.
  7. Spryskaj choinkę sprayem.
  8. We wnętrzu muszelek przyklej koraliki.