Pora na parę!

Poznaj wielozadaniowe piekarniki parowe Amica, które sprawdzają się w każdej sytuacji

Pora na śniadanie
Pora na obiad
Pora na kolację

PARA buch,
piekarnik w ruch!

Zobacz jak nasze sprzęty sprawują się na co dzień.

Śniadanie?

Śniadanie?

Dzięki PARZE zyskasz:

  • Puszyste i chrupkie pieczywo

Obiad?

Obiad?

Dzięki PARZE zyskasz:

  • Soczyste mięso i ryby, które odgrzejesz bez przesuszenia
  • Lekkostrawne, beztłuszczowe dania
  • Pełne smaku weki

Kolacja?

Kolacja?

Dzięki PARZE zyskasz:

  • Soczyste potrawy z chrupiącą skórką
  • Delikatne mięso pieczone w niskiej temperaturze i metodą Sous vide
  • Więcej witamin i mikroelementów

A może deser?

A może deser?

Dzięki PARZE zyskasz:

  • Wypieki jak z cukierni – aksamitne, wilgotne, puszyste

Cała prawda o piekarnikach parowych

Czy można w nich odgrzewać potrawy? Czy mięso będzie mieć chrupiącą skórkę? Czy bez problemu upieczesz chleb? Poznaj odpowiedzi i przekonaj się, że nasze urządzenia idą w parze z Twoimi potrzebami!

Potrawy z piekarnika parowego zachwycają swoim smakiem

W naszych urządzeniach przyrządzisz zarówno pyszne wypieki, lepsze niż z piekarni - puszyste i chrupkie pieczywo, delikatne mięso pieczone w niskiej temperaturze, jak i wykwintne dania metodą Sous vide. Mięsa i ryby będą w środku soczyste i pełne smaku, a ich skórka będzie wypieczona i chrupiąca.

Korzystanie z niego jest naprawdę proste

Dzięki piekarnikowi parowemu zaoszczędzisz sporo czasu. Zapomnij o pieczeniu w rękawie, wybieraniu temperatury czy trybu. Dzięki gotowym programom pieczenia, jedyne, co musisz zrobić, to wlanie wody. Resztą zajmie się piekarnik!

Można podgrzewać i piec tradycyjnie

Podgrzewanie potraw kojarzy Ci się z suchym jedzeniem? Zapomnij o tym i nie trać walorów smakowych swoich dań! A jeśli chcesz przygotować pizzę czy biszkopty, po prostu upiecz je tradycyjnie – bez funkcji pary!

NaPARAwdę wszechstronne piekarniki!

Parę możesz wykorzystać do:

Domowe, czyli naturalne

Nie ma nic lepszego niż puszysty chleb z chrupiącą skórką – bez barwników, spulchniaczy i ze składnikami, na które masz ochotę. Po prostu... jeszcze lepszy niż z piekarni.

Na parze, czyli zdrowe

Jak jeść smaczne posiłki, bogate w mikroelementy i witaminy? Wystarczy używać piekarnika parowego! Warzywa zachowają swój piękny kolor i pełnię smaku, a Ty poznasz nowy wymiar gotowania.

Wolne gotowanie, czyli pełnia smaku

Przyrządzaj delikatne, soczyste i kruche mięsa, które zachwycą Cię nowym, głębokim smakiem! Niska temperatura, ok. 70-80°C pozwala zachować więcej składników odżywczych oraz wydobywa z dań to, co najlepsze.

W próżni, czyli delikatnie i aromatycznie

Gotowanie w niskiej temperaturze, w zamkniętym próżniowym worku sprawia, że dania są niezwykle miękkie, aromatyczne i pełne witamin. Spróbuj nowego, bogatszego smaku w daniach bez dodatku tłuszczu.

Z parą, czyli pysznie jak z cukierni

W pieczeniu ciast liczą się nie tylko dobre proporcje, lecz także odpowiednia wilgotność! Dzięki parze wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne.

Ciasto jak u mamy, czyli puszyste i wilgotne

Zastanawiasz się, jaki jest sekret idealnego ciasta drożdżowego? Chodzi o wyrastanie! Włóż je do piekarnika, a wszystko zadzieje się o wiele szybciej – bez niepożądanego wysychania.

Pasteryzacja, czyli zero waste

W piekarniku parowym szybko przygotujesz przetwory owocowe, warzywne i mięsne. To doskonały sposób na zdrowe przekąski i wykorzystanie 100% jedzenia – bez wyrzucania czy marnowania.

Podgrzewanie ze smakiem, czyli bez wysychania

Podgrzewanie potraw do tej pory kojarzyło Ci się z suchym jedzeniem bez smaku? Zapomnij o tym! Jedzenie z naszego piekarnika będzie smakować tak, jakby dopiero zostało przyrządzone!

  • Domowego pieczywa
  • Gotowania na parze
  • Slow cooking
  • Dań Sous vide
  • Pieczenia z parą
  • Wyrastania ciasta
  • Pasteryzacji
  • Podgrzewania potraw

Dwa systemy dopasowane
do Twoich potrzeb

SoftSteam

Pieczenie z dodatkiem pary – soczyste
jedzenie i puszyste wypieki.

Zobacz jak działa SoftSteam

FullSteam

Piekarnik pełen pary – przepyszne i niezwykle aromatyczne posiłki, bez utraty witamin.

Zobacz jak działa FullSteam

Gotuj... pełną parą

Odkryj pełnię możliwości piekarników parowych i przejmij kontrolę nad swoją kuchnią.
Od teraz Twoje potrawy będą mistrzowsko smakować!

FullSteam

Pieczeń doskonała w każdym... kawałku? Posiłki pełne smaku i witamin? Wypróbuj nową funkcję piekarników Amica z generatorem pary i piecz... równomiernie, zdrowo, soczyście i na parze! Dzięki temu Twoje dania będą mieć jeszcze lepszy smak - przy jednoczesnym zachowaniu witamin oraz mikroelementów.

Gotowe programy parowe

Koniec z szukaniem odpowiedniej temperatury czy trybu! Piekarniki Amica zrobią to za Ciebie! Po prostu napełnij pojemnik wodą i wybierz jeden z gotowych programów parowych. Dzięki nim przekonasz się, że przygotowanie zdrowych, odżywczych i soczystych posiłków jest proste i bardzo szybkie.

OpenUp!®

Jak otworzyć piekarnik, gdy w rękach masz blachę? Dotknij uchwyt, np. łokciem, a drzwi piekarnika same się otworzą! To wygodne i unikalne rozwiązanie ułatwi codzienne czynności i sprawi, że gotowanie nie będzie już wyzwaniem, a przyjemnością!

BakingPro System®

Piecz więcej, szybciej i wygodniej. Teraz piekarnik nagrzewa się do 150°C w zaledwie 3 minuty! Innowacyjna konstrukcja komory równomiernie rozprowadza ciepło, sprawiając, że każdy kawałek będzie idealnie zarumieniony i wypieczony. A jej nowa, większa pojemność z dodatkowymi poziomami pieczenia ułatwia przygotowanie kilku potraw jednocześnie.

Czyszczenie katalityczne

Specjalne, prostokątne panele z porowatą powłoką przyciągają cząsteczki zanieczyszczeń. Zamiast szorować piekarnik, po prostu ustaw go na 250°C na 1h, a całą brudną robotę zrobimy za Ciebie!

WiFi

Przejmij kontrolę nad swoim piekarnikiem – gdziekolwiek jesteś! Zastanawiasz się, czy wyłączyłeś urządzenie? Chcesz szybko przygotować obiad? Steruj piekarnikiem za pomocą smartfona i włącz go jeszcze przed wejściem do domu lub wyłącz, gdy jesteś w pracy!

Kup piekarnik parowy online

Wszystko co musisz wiedzieć o parze

Grzegorz radzi

Grzegorz, nasz ekspert, razem ze swoją rodziną testował piekarniki parowe Amica. Efekty? Podpowiemy Ci, na co zwrócić szczególną uwagę i jak wybrać sprzęt, który ułatwi Ci codzienne obowiązki.

Nasze filmy mają charakter poradnikowy. Mamy nadzieję, że pomogą Ci się odnaleźć w świecie nowych funkcji ponieważ przyświeca nam idea „projektowania po ludzku”.

3 filmy

Co o piekarnikach sądzą ich posiadacze?

W piekarniku parowym potrawy nie są przesuszone, nie trzeba piec w rękawie. Jest idealny do odgrzewania (makaronów i innych potraw). Jedynie należy go odkamieniać (jak ekspress).

Marcin z Warszawy

Mięso wychodzi idealnie soczyste. Można warzywa na parze zrobić i wiele innych dań. Niepotrzebne są dodatkowe urządzenia w kuchni do gotowania na parze. Ja swój piekarnik mam niecałe 2 miesiące, ale jestem już z niego mega zadowolony.

Andrzej z Torunia

Mięso wychodzi soczyste bez przykrywania, wyroby jak ciasta czy chleb fantastycznie. Odgrzane dania z poprzedniego dnia smakują jak dopiero zrobione. Mój ulubiony sprzęt kuchenny!

Agnieszka z Radomia

Mamy dla Ciebie PARĘ przepisów

Poznaj inspirujące i pyszne receptury, które możesz bez problemu wypróbować w naszych piekarnikach parowych.

Pobierz książkę z przepisami

Glazurowany kurczak z amerykańskim sosem BBQ

  • Program parowy do drobiu
  • Łatwe
  • 4 porcje

Poznaj wielozadaniowe piekarniki parowe Amica