Pora na <strong>śniadanie</strong>
Pora na <strong>obiad</strong>
Pora na <strong>kolację</strong>

Pora na PARĘ

Poznaj wielozadaniowe piekarniki parowe Amica, dzięki którym przygotujesz wyśmienite dania na każdą porę dnia.

PARA buch,
piekarnik w ruch!

Jedzenie przygotowane na parze nie musi być mdłe, wręcz przeciwnie - może być naprawdę PYSZNE! Soczyste mięso, chrupkie pieczywo czy puszyste ciasta na parze przygotowane - to wszystko możliwe jest z piekarnikiem parowym Amica.

Śniadanie?

Śniadanie?

Dzięki PARZE zyskasz:

  • Puszyste i chrupkie pieczywo

Obiad?

Obiad?

Dzięki PARZE zyskasz:

  • Soczyste mięso i ryby, które
    odgrzejesz bez przesuszenia

  • Lekkostrawne, beztłuszczowe
    dania

  • Pełne smaku weki

Kolacja?

Kolacja?

Dzięki PARZE zyskasz:

  • Soczyste potrawy z chrupiącą skórką

  • Delikatne mięso pieczone w niskiej temperaturze i metodą sous-vide

  • Więcej witamin i mikroelementów

A może deser?

A może deser?

Dzięki PARZE zyskasz:

  • Wypieki jak z cukierni – aksamitne, wilgotne, puszyste

Cała prawda
o piekarnikach
parowych

Czy można w nich
odgrzewać potrawy?
Czy mięso będzie mieć
chrupiącą skórkę? Czy bez
problemu upieczesz
chleb? Poznaj odpowiedzi
i przekonaj się, że nasze
urządzenia idą w parze
z Twoimi potrzebami!

Potrawy z piekarnika parowego zachwycają swoim smakiem

W naszych urządzeniach przyrządzisz zarówno pyszne wypieki, lepsze niż z piekarni - puszyste i chrupkie pieczywo, delikatne mięso pieczone w niskiej temperaturze, jak i wykwintne dania metodą sous-vide. Mięsa i ryby będą w środku soczyste i pełne smaku, a ich skórka będzie wypieczona i chrupiąca.

Korzystanie z niego jest naprawdę proste

Dzięki piekarnikowi parowemu zaoszczędzisz sporo czasu. Zapomnij o pieczeniu w rękawie, wybieraniu temperatury czy trybu. Dzięki gotowym programom pieczenia, jedyne, co musisz zrobić, to wlanie wody. Resztą zajmie się piekarnik!

Można podgrzewać i piec tradycyjnie

Podgrzewanie potraw kojarzy Ci się z suchym jedzeniem? Zapomnij o tym i nie trać walorów smakowych swoich dań! A jeśli chcesz przygotować pizzę czy biszkopty, po prostu upiecz je tradycyjnie – bez funkcji pary!

NaPARAwdę wszechstronne piekarniki!

Parę możesz wykorzystać do:

      Domowe,
      czyli naturalne

      Nie ma nic lepszego niż puszysty chleb z chrupiącą skórką – bez barwników, spulchniaczy i ze składnikami, na które masz ochotę.
      Po prostu… jeszcze lepszy niż z piekarni.

      Domowego pieczywa

      Na parze,
      czyli zdrowe

      Jak jeść smaczne posiłki, bogate w mikroelementy i witaminy? Wystarczy używać piekarnika parowego! Warzywa zachowają swój piękny kolor i pełnię smaku, a Ty poznasz nowy wymiar gotowania.

      Gotowania na parze

      Wolne gotowanie,
      czyli pełnia
      smaku

      Przyrządzaj delikatne, soczyste i kruche mięsa, które zachwycą Cię nowym, głębokim smakiem! Niska temperatura, ok. 70-80°C pozwala zachować więcej składników odżywczych oraz wydobywa
      z dań to, co najlepsze.

      Slow cooking

      W próżni,
      czyli delikatnie
      i aromatycznie

      Gotowanie w niskiej temperaturze, w zamkniętym próżniowym worku sprawia, że dania są niezwykle miękkie, aromatyczne i pełne witamin. Spróbuj nowego, bogatszego smaku w daniach bez dodatku tłuszczu.

      Dań Sous-vide

      Z parą,
      czyli pysznie
      jak z cukierni

      W pieczeniu ciast liczą się nie tylko dobre proporcje, lecz także odpowiednia wilgotność! Dzięki parze wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne.

      Pieczenia z parą

      Ciasto jak u mamy,
      czyli puszyste
      i wilgotne

      Zastanawiasz się, jaki jest sekret idealnego ciasta drożdżowego? Chodzi o wyrastanie! Włóż je do piekarnika, a wszystko zadzieje się o wiele szybciej
      – bez niepożądanego wysychania.

      Wyrastania ciasta

      Pasteryzacja,
      czyli zero
      waste

      W piekarniku parowym szybko przygotujesz przetwory owocowe, warzywne i mięsne.
      To doskonały sposób na zdrowe przekąski i wykorzystanie 100% jedzenia – bez wyrzucania
      czy marnowania.

      Pasteryzacji

      Podgrzewanie
      ze smakiem, czyli
      bez wysychania

      Podgrzewanie potraw do tej pory kojarzyło Ci się
      z suchym jedzeniem bez smaku? Zapomnij o tym! Jedzenie z naszego piekarnika będzie spakować tak, jakby dopiero zostało przyrządzone!

      Podgrzewania potraw

      Systemy dopasowane
      do Twoich potrzeb

      FullSteam

      Piekarnik parowy z gotowymi programami parowymi

      SteamPower

      Piekarnik parowy z funkcją SteamPower  

      SoftSteam

      Piekarnik z opcją pary

      Wypiekanie ciast i chleba
      Wypiekanie ciast i chleba
      Wypiekanie ciast i chleba
      Pieczenie mięs i zapiekanek
      Pieczenie mięs i zapiekanek
      Pieczenie mięs i zapiekanek
      Grillowanie
      Grillowanie
      Grillowanie
      Gotowanie na parze
      Gotowanie na parze
      Gotowanie na parze
      Wyrastanie ciasta/pieczenie ciast
      Wyrastanie ciasta/pieczenie ciast
      Wyrastanie ciasta/pieczenie ciast
      Podgrzewanie potraw
      Podgrzewanie potraw
      Podgrzewanie potraw
      Pasteryzacja
      Pasteryzacja
      Pasteryzacja
      Slowcooking
      Slowcooking
      Slowcooking
      Gotowania metodą Sous vide
      Metoda gotowania potraw, w której żywność zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej następnie umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze niższej od tradycyjnego gotowania, dłużej niż w tradycyjnych procedurach gotowania.
      Gotowania metodą Sous vide
      Metoda gotowania potraw, w której żywność zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej następnie umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze niższej od tradycyjnego gotowania, dłużej niż w tradycyjnych procedurach gotowania.
      Gotowania metodą Sous vide
      Metoda gotowania potraw, w której żywność zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej następnie umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze niższej od tradycyjnego gotowania, dłużej niż w tradycyjnych procedurach gotowania.
      9 programów parowych
      Opracowane przez profesjonalnych kucharzy gotowe programy parowe to idealnie dobrane parametry pieczenia i dozowania pary do danej potrawy. Wystarczy napełnić pojemnik na wodę i wybrać jeden z gotowych programów parowych - do pieczenia domowego chleba, wyrastania ciasta, podgrzewania dań, gotowania metodą sous vide, slow-cooking czy pasteryzacji.
      9 programów parowych
      Opracowane przez profesjonalnych kucharzy gotowe programy parowe to idealnie dobrane parametry pieczenia i dozowania pary do danej potrawy. Wystarczy napełnić pojemnik na wodę i wybrać jeden z gotowych programów parowych - do pieczenia domowego chleba, wyrastania ciasta, podgrzewania dań, gotowania metodą sous vide, slow-cooking czy pasteryzacji.
      9 programów parowych
      Opracowane przez profesjonalnych kucharzy gotowe programy parowe to idealnie dobrane parametry pieczenia i dozowania pary do danej potrawy. Wystarczy napełnić pojemnik na wodę i wybrać jeden z gotowych programów parowych - do pieczenia domowego chleba, wyrastania ciasta, podgrzewania dań, gotowania metodą sous vide, slow-cooking czy pasteryzacji.
      Funkcja SteamPower
      Funkcja pary dozowanej ze specjalnego generatora, którą możesz dodać do programów pieczenia, sprawia, że dania i wypieki są jeszcze bardziej wilgotne, puszyste i smakowite.
      Funkcja SteamPower
      Funkcja pary dozowanej ze specjalnego generatora, którą możesz dodać do programów pieczenia, sprawia, że dania i wypieki są jeszcze bardziej wilgotne, puszyste i smakowite.
      Funkcja SteamPower
      Funkcja pary dozowanej ze specjalnego generatora, którą możesz dodać do programów pieczenia, sprawia, że dania i wypieki są jeszcze bardziej wilgotne, puszyste i smakowite.

      Gotuj… pełną parą

      Odkryj pełnię możliwości piekarników parowych i przejmij kontrolę nad swoją kuchnią.
      Od teraz Twoje potrawy będą mistrzowsko smakować!

        FullSteam

        Pieczeń doskonała w każdym… kawałku? Posiłki pełne smaku i witamin? Wypróbuj nową funkcję piekarników Amica z generatorem pary i piecz… równomiernie, zdrowo, soczyście i na parze! Dzięki temu Twoje dania będą mieć jeszcze lepszy smak - przy jednoczesnym zachowaniu witamin oraz mikroelementów.

        1;158;207 2;204;16 3;119;47 4;118;126 5;258;251 6;139;17

        Gotowe programy parowe

        Koniec z szukaniem odpowiedniej temperatury czy trybu! Piekarniki Amica zrobią to za Ciebie! Po prostu napełnij pojemnik wodą i wybierz jeden z Gotowych Programów Parowych. Dzięki nim przekonasz się, że przygotowanie zdrowych, odżywczych i soczystych posiłków jest proste
        i bardzo szybkie.

        1;158;207 2;204;16 3;119;47 4;118;126 5;258;251 6;139;17

        OpenUp®

        Jak otworzyć piekarnik, gdy w rękach masz blachę? Dotknij uchwyt, np. łokciem, a drzwi piekarnika same się otworzą! To wygodne i unikalne rozwiązanie ułatwi codzienne czynności
        i sprawi, że gotowanie nie będzie już wyzwaniem, a przyjemnością!

        1;158;207 2;204;16 3;119;47 4;118;126 5;258;251 6;139;17

        BakingPro System®

        Piecz więcej, szybciej i wygodniej.
        Teraz piekarnik nagrzewa się do 150°C
        w zaledwie 3 minuty! Innowacyjna konstrukcja komory równomiernie rozprowadza ciepło, sprawiając, że każdy kawałek będzie idealnie zarumieniony i wypieczony. A jej nowa, większa pojemność z dodatkowymi poziomami pieczenia ułatwia przygotowanie kilku potraw jednocześnie.

        1;158;207 2;204;16 3;119;47 4;118;126 5;258;251 6;139;17

        Czyszczenie katalityczne

        Specjalne, prostokątne panele z porowatą powłoką przyciągają cząsteczki zanieczyszczeń. Zamiast szorować piekarnik, po prostu ustaw go na 250°C na 1h, a całą brudną robotę zrobimy
        za Ciebie!

        1;158;207 2;204;16 3;119;47 4;118;126 5;258;251 6;139;17

        WiFi

        Przejmij kontrolę nad swoim piekarnikiem – gdziekolwiek jesteś! Zastanawiasz się, czy wyłączyłeś urządzenie? Chcesz szybko przygotować obiad? Steruj piekarnikiem za pomocą smartfona i włącz go jeszcze przed wejściem do domu lub wyłącz, gdy
        jesteś w pracy!

        1;158;207 2;204;16 3;119;47 4;118;126 5;258;251 6;139;17

        Pora na PARĘ z piekarnikiem parowym

        Wszystko co musisz wiedzieć o parze

        Grzegorz radzi

        Grzegorz, nasz ekspert, razem ze swoją rodziną testował piekarniki parowe Amica. Efekty? Podpowiemy Ci, na co zwrócić szczególna uwagę i jak wybrać sprzęt, który ułatwi Ci codzienne obowiązki.

        Nasze video mają charakter poradnikowy. Mamy nadzieję, że pomogą Ci się odnaleźć w świecie nowych funkcji ponieważ przyświeca nam idea „projektowania po ludzku”.

        https://www.amica.pl/media/amasty/blog/cache/W/i/244/244/Wideo_instrukcja___Piekarnik_parowy_-_FullSteam_kafelek.png
        Wideo instrukcja – Piekarnik parowy - FullSteam
        https://www.amica.pl/media/amasty/blog/cache/W/i/244/244/Wideo_instrukcja___Piekarnik_parowy_-_SoftSteam_kafelek.png
        Wideo instrukcja – Piekarnik parowy - SoftSteam

        Co o piekarnikach sądzą ich posiadacze?

        W piekarniku parowym potrawy nie są przesuszone, nie trzeba piec w rękawie, jest idealny do odgrzewania (makaronów i innych potraw). Jedynie należy do odkamieniać (jak ekspres).
        Marcinz Warszawy
        Mięso wychodzi idealnie soczyste. Można warzywa na parze zrobić i wiele innych dań. Niepotrzebne są dodatkowe urządzenia w kuchni do gotowania na parze. Ja swój piekarnik mam niecałe 2 miesiące, ale jestem już z niego mega zadowolona.
        Andrzejz Torunia
        Mięso wychodzi soczyste bez przykrywania, wyroby jak ciasta czy chleb fantastycznie. Odgrzane dania z poprzedniego dnia smakują jak dopiero zrobione. Mój ulubiony sprzęt kuchenny!
        Agnieszkaz Radomia
        W piekarniku parowym potrawy nie są przesuszone, nie trzeba piec w rękawie, jest idealny do odgrzewania (makaronów i innych potraw). Jedynie należy do odkamieniać (jak ekspres).
        Marcinz Warszawy
        Mięso wychodzi idealnie soczyste. Można warzywa na parze zrobić i wiele innych dań. Niepotrzebne są dodatkowe urządzenia w kuchni do gotowania na parze. Ja swój piekarnik mam niecałe 2 miesiące, ale jestem już z niego mega zadowolona.
        Andrzejz Torunia

        Mamy dla Ciebie
        PARĘ przepisów

        Poznaj inspirujące i pyszne receptury, które możesz bez problemu wypróbować w naszych piekarnikach parowych.

        Sernik nowojorski na kruchym spodzie
        Pieczenie z parą
        Łatwe
        4 porcje

        Poznaj wielozadaniowe piekarniki parowe Amica