Domowe,
czyli naturalne
Nie ma nic lepszego niż puszysty chleb z chrupiącą skórką – bez barwników, spulchniaczy i ze składnikami, na które masz ochotę.
Po prostu… jeszcze lepszy niż z piekarni.
Wybierz język
Dzięki PARZE zyskasz:
Puszyste i chrupkie pieczywo
Dzięki PARZE zyskasz:
Soczyste mięso i ryby, które
odgrzejesz bez przesuszenia
Lekkostrawne, beztłuszczowe
dania
Pełne smaku weki
Dzięki PARZE zyskasz:
Soczyste potrawy z chrupiącą skórką
Delikatne mięso pieczone w niskiej temperaturze i metodą sous-vide
Więcej witamin i mikroelementów
Dzięki PARZE zyskasz:
Wypieki jak z cukierni – aksamitne, wilgotne, puszyste
W naszych urządzeniach przyrządzisz zarówno pyszne wypieki, lepsze niż z piekarni - puszyste i chrupkie pieczywo, delikatne mięso pieczone w niskiej temperaturze, jak i wykwintne dania metodą sous-vide. Mięsa i ryby będą w środku soczyste i pełne smaku, a ich skórka będzie wypieczona i chrupiąca.
Dzięki piekarnikowi parowemu zaoszczędzisz sporo czasu. Zapomnij o pieczeniu w rękawie, wybieraniu temperatury czy trybu. Dzięki gotowym programom pieczenia, jedyne, co musisz zrobić, to wlanie wody. Resztą zajmie się piekarnik!
Podgrzewanie potraw kojarzy Ci się z suchym jedzeniem? Zapomnij o tym i nie trać walorów smakowych swoich dań! A jeśli chcesz przygotować pizzę czy biszkopty, po prostu upiecz je tradycyjnie – bez funkcji pary!
Nie ma nic lepszego niż puszysty chleb z chrupiącą skórką – bez barwników, spulchniaczy i ze składnikami, na które masz ochotę.
Po prostu… jeszcze lepszy niż z piekarni.
Jak jeść smaczne posiłki, bogate w mikroelementy i witaminy? Wystarczy używać piekarnika parowego! Warzywa zachowają swój piękny kolor i pełnię smaku, a Ty poznasz nowy wymiar gotowania.
Przyrządzaj delikatne, soczyste i kruche mięsa, które zachwycą Cię nowym, głębokim smakiem! Niska temperatura, ok. 70-80°C pozwala zachować więcej składników odżywczych oraz wydobywa
z dań to, co najlepsze.
Gotowanie w niskiej temperaturze, w zamkniętym próżniowym worku sprawia, że dania są niezwykle miękkie, aromatyczne i pełne witamin. Spróbuj nowego, bogatszego smaku w daniach bez dodatku tłuszczu.
W pieczeniu ciast liczą się nie tylko dobre proporcje, lecz także odpowiednia wilgotność! Dzięki parze wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne.
Zastanawiasz się, jaki jest sekret idealnego ciasta drożdżowego? Chodzi o wyrastanie! Włóż je do piekarnika, a wszystko zadzieje się o wiele szybciej
– bez niepożądanego wysychania.
W piekarniku parowym szybko przygotujesz przetwory owocowe, warzywne i mięsne.
To doskonały sposób na zdrowe przekąski i wykorzystanie 100% jedzenia – bez wyrzucania
czy marnowania.
Podgrzewanie potraw do tej pory kojarzyło Ci się
z suchym jedzeniem bez smaku? Zapomnij o tym! Jedzenie z naszego piekarnika będzie spakować tak, jakby dopiero zostało przyrządzone!
FullSteam
Piekarnik parowy z gotowymi programami parowymi
SteamPower
Piekarnik parowy z funkcją SteamPower
SoftSteam
Piekarnik z opcją pary
Koniec z szukaniem odpowiedniej temperatury czy trybu! Piekarniki Amica zrobią to za Ciebie! Po prostu napełnij pojemnik wodą i wybierz jeden z Gotowych Programów Parowych. Dzięki nim przekonasz się, że przygotowanie zdrowych, odżywczych i soczystych posiłków jest proste
i bardzo szybkie.
Koniec z szukaniem odpowiedniej temperatury czy trybu! Piekarniki Amica zrobią to za Ciebie! Po prostu napełnij pojemnik wodą i wybierz jeden z Gotowych Programów Parowych. Dzięki nim przekonasz się, że przygotowanie zdrowych, odżywczych i soczystych posiłków jest proste
i bardzo szybkie.
Idealnie chrupiące potrawy bez tłuszczu dzięki tacy AirFry. Obieg gorącego powietrza wraz z siatkowaną tacą z nieprzywierającą powłokę gwarantują, że dania są idealnie wypieczone i w krótszym czasie. I to bez konieczności obracania czy dodawania tłuszczu.
Specjalnie dobrane parametry pieczenia – wysoka temperatura 300°C, równomierna cyrkulacja powietrza oraz siła dolnej grzałki sprawiają, że domowa pizza ma idealnie chrupiące, podpieczone od spodu ciasto oraz nie przesuszone składniki. I jest gotowa w kilka minut!
Idealnie chrupiące potrawy bez tłuszczu dzięki tacy AirFry. Obieg gorącego powietrza wraz z siatkowaną tacą z nieprzywierającą powłokę gwarantują, że dania są idealnie wypieczone i w krótszym czasie. I to bez konieczności obracania czy dodawania tłuszczu.
Specjalne, prostokątne panele z porowatą powłoką przyciągają cząsteczki zanieczyszczeń. Zamiast szorować piekarnik, po prostu ustaw go na 250°C na 1h, a całą brudną robotę zrobimy
za Ciebie!
Grzegorz, nasz ekspert, razem ze swoją rodziną testował piekarniki parowe Amica. Efekty? Podpowiemy Ci, na co zwrócić szczególna uwagę i jak wybrać sprzęt, który ułatwi Ci codzienne obowiązki.
Nasze video mają charakter poradnikowy. Mamy nadzieję, że pomogą Ci się odnaleźć w świecie nowych funkcji ponieważ przyświeca nam idea „projektowania po ludzku”.