»
«
  • Blendery kielichowe
  • Blendery ręczne
  • Czajniki
  • Opiekacze
  • Wyciskarki
  • Blendery kielichowe
  • Blendery ręczne
  • Czajniki
  • Opiekacze
  • Wyciskarki

Blendery kielichowe

Dzięki którym zmiksujesz nawet gorącą zupę

Amica MultiTask System ™
Szklany kielich HotSafe+

Blendery Amica z odpornym na wysokie temperatury szklanym kielichem HotSafe+ potrafią miksować w wyższych temperaturach (do 94 stopni) i przy większej prędkości obrotowej ostrzy, dzięki czemu wyczarujesz pyszną, gorącą zupę-krem, od razu gotową do jedzenia!

KUP ON-LINE
Blender kielichowy
BTM5011
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy
BTM5012
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy
BTM3011
Zobacz wszystkie

Sprawdź
nasz przepis

Poznaj użyteczne rozwiązania

KUP ON-LINE
Blender kielichowy
BTM5011
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy
BTM5012
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy
BTM3011
Zobacz wszystkie

6-ramienne ostrza ze stali szlachetnej Ultra6

Dokładne i szybkie – takie powinno być blendowanie! Dlatego blendery Amica wyposażone są w system 6 noży Ultra6! Wykonane ze stali nierdzewnej sześcioramienne ostrza to gwarancja doskonałej, aksamitnej konsystencji blendowanych potraw. Oszczędzasz też czas, bo urządzenie działa szybciej. Blendujesz wygodnie i w mgnieniu oka!

Płynna regulacja prędkości

Zależnie od twardości, różne warzywa i owoce wymagają różnej mocy, by blendowanie przyniosło idealne efekty. Stąd blendery Amica posiadają płynną regulację prędkości! Dzięki niej łatwo i szybko zmienisz moc na optymalną! I unikniesz rozchlapywania. Płynnie i delikatnie regulujesz wszystko za pomocą funkcyjnego pokrętła. Prędkość dopasowana do potrzeb!

Zabezpieczenie przed przegrzaniem

Przy urządzeniach elektrycznych, zwłaszcza w kuchni, podstawa to odpowiednie zabezpieczenia. Dlatego dla zwiększenia Twojego bezpieczeństwa blendery Amica zostały wyposażone w specjalny system ochronny. Gdy temperatura w silniku niebezpiecznie wzrośnie, blender automatycznie się wyłączy. A gdy tylko odpowiednio się ochłodzi, sprzęt znów będzie gotowy do użycia! Bezpieczeństwo przede wszystkim!

Moc 800 W

Szybkość działania Twojego blendera zależy od mocy jego silnika. Im większą moc wybierzesz, tym krótszy będzie czas przygotowania koktajlu, a jego konsystencja gładsza. Blenduj, rozdrabniaj i krusz mrożone owoce czy lód jeszcze szybciej i dokładniej. Pełna moc dla pełnej satysfakcji! I oszczędności czasu!

Obudowa ze stali szlachetnej

Każdy szczegół ma znaczenie, gdy chodzi o elegancki i spójny wystrój kuchni. Dlatego obudowy blenderów Amica wykonujemy z wyjątkowo wytrzymałej stali szlachetnej wysokiej jakości. Taki design nie tylko cieszy oko – zapewnia, że Twój blender będzie się idealnie komponować z innymi sprzętami o stalowym wykończeniu. Jest też praktyczny, bo wykorzystane materiały gwarantują Ci długą żywotność urządzenia. Styl i oszczędność w szlachetnej postaci!

Miarka w obudowie blendera

Czas na dodanie dokładnej ilości składników... Wyciągana miarka w pokrywie blendera pozwoli Ci łatwo odmierzać ilości dodawanych do potrawy produktów, np. przypraw, i dodawać je nawet podczas pracy urządzenia. Docenisz… w miarę korzystania!
Zdrowy koktajl na śniadanie
skorzystaj z funkcji
Amica MultiTask System ™
Smoothie

Mleczny shake czy witaminowe smoothie? Obojętnie na jaki koktajl masz ochotę, blender Amica ułatwi Ci jego przygotowanie! Zwiększając ilość obrotów i moc urządzenia, funkcja Smoothie gwarantuje, że Twój napój będzie mieć idealną, kremową konsystencję. Nawet jeśli wykorzystasz mrożone owoce i warzywa. Łatwo i najsmaczniej! Komu koktajl?

Mrożona lemoniada do obiadu
skorzystaj z funkcji
Amica MultiTask System ™
IceCrush

Czy kruszenie lodu w blenderze jest bezpieczne dla urządzenia? Tak, jeśli korzystasz z funkcji IceCrush! Koniec obaw o zniszczenie noży. Dla maksymalnej skuteczności i ochrony elementów blendera ostrza poruszają się bardzo szybko, zachowując odpowiednie interwały. Twój blender jest bezpieczny, a Ty kruszysz, kiedy chcesz!

Domowe masło orzechowe na kolację
skorzystaj z funkcji
Amica MultiTask System ™
Pulse

Niektóre produkty ciężko jest dokładnie zmielić… Chyba że Twój blender ma funkcję Pulse! Dzięki niej urządzenie szybko radzi sobie z bogatymi w błonnik nasionami, orzechami czy pełnymi magnezu pestkami. Działając pulsacyjnie, doskonale rozdrabnia je na maksymalnych obrotach. Teraz szybkie blendowanie twardych produktów to pestka!

Zdrowa i pyszna zupa

Tuba Smaku
Zupa krem

Mamy już sposób na ekspresowe przygotowanie zdrowych, pysznych i rozgrzewających posiłków w jesienne dni. To zupa express!

I wcale nie z torebki! Ekspresowa, zdrowa i pyszna zupa od… Amica!

Składniki:

  • 3 czerwone papryki
  • różyczki wycięte z małego kalafiora + 2 łyżki oleju kokosowego virgen
  • 5 łyżek stołowych oleju kokosowego virgen
  • 2 białe cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1l wywaru warzywnego
  • 200g czerwonej soczewicy
  • 500ml mleka kokosowego
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 5 łyżek stołowych jasnego sosu sojowego
  • sok z 1 limonki
  • pęczek kolendry
  • łyżka stołowa oliwy extra virgen
  • sól do smaku

Przepis:

Papryki dokładnie opalamy nad ogniem, obracając 2-3 krotnie co kilka minut. Papryka musi mieć wyraźnie spaloną skórkę i być miękka w środku. Alternatywnie maksymalnie rozgrzewamy grill piekarnika i wkładamy papryki bezpośrednio pod sam ruszt – obracając je w podobny sposób jak w metodzie nad gazem. Gorące papryki przekładamy do miski i przykrywamy szczelnie przykrywką lub folią spożywczą. Po 20 minutach wyjmujemy je i obieramy ze spalonej skórki. 1/4 kroimy w cienkie paski. Resztę dodamy do zupy kremu.

Różyczki kalafiora obtaczamy w oleju, lekko solimy i pieczemy w nagrzanym do 230C piekarniku do uzyskania ciemnego, niemal spalonego efektu skórki. Wyjmujemy z pieca i trzymamy w cieple.

Posiekaną cebulę przesmażamy z czosnkiem na oleju kokosowym do nabrania złotego koloru. Dodajemy wywar warzywny i soczewicę. Gotujemy do miękkości. Następnie blendujemy na gładko z mlekiem kokosowym, sosem sojowym, masłem orzechowym, paprykami i łodyżkami kolendry ( listki zostawiamy do przybrania).

Zupę ponownie podgrzewamy i doprawiamy sokiem z limonki i solą. Wlewamy porcję do miseczki, na wierzch układamy kilka różyczek kalafiora. Dekorujemy listkami kolendry i paskami opiekanych papryczek. Skrapiamy dobrej jakości oliwą extra virgen.

Chcesz dowiedzieć się więcej?

Poznać ciekawostki, rady ekspertów i opinie blogerów?
Wejdź na znamysieodkuchni.pl i odkryj swój nowy ulubiony serwis!

Wejdź

Ochrona danych osobowych

W ramach kontaktu z Infolinią przedstawimy Tobie informację dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych. Jeżeli chcesz skrócić czas oczekiwania na rozmowę z naszym konsultantem, prosimy o zapoznanie się z odpowiednią ze względu na cel Twojej rozmowy informacją – zamieszczoną pod poniższymi linkami:
Zamknij