»
«
  • Blendery kielichowe
  • Blendery ręczne
  • Odkurzacze
  • Czajniki
  • Opiekacze
  • Wyciskarki

Blendery kielichowe

Dzięki którym zmiksujesz nawet gorącą zupę

Amica MultiTask System ™
Szklany kielich HotSafe+

Blendery Amica z odpornym na wysokie temperatury szklanym kielichem HotSafe+ potrafią miksować w wyższych temperaturach (do 94 stopni) i przy większej prędkości obrotowej ostrzy, dzięki czemu wyczarujesz pyszną, gorącą zupę-krem, od razu gotową do jedzenia!

KUP ON-LINE
Blender kielichowy
BTM5011
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy
BTM5012
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy
BTM3011
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy IN.
BTK 5011 IN
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy Este
BTK3011
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy Este
BTK3012
Zobacz wszystkie

Sprawdź
nasz przepis

Poznaj użyteczne rozwiązania

KUP ON-LINE
Blender kielichowy
BTM5011
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy
BTM5012
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy
BTM3011
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy IN.
BTK 5011 IN
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy Este
BTK3011
Zobacz wszystkie
Blender kielichowy Este
BTK3012
Zobacz wszystkie

6-ramienne ostrza ze stali szlachetnej Ultra6

Dokładne i szybkie – takie powinno być blendowanie! Dlatego blendery Amica wyposażone są w system 6 noży Ultra6! Wykonane ze stali nierdzewnej sześcioramienne ostrza to gwarancja doskonałej, aksamitnej konsystencji blendowanych potraw. Oszczędzasz też czas, bo urządzenie działa szybciej. Blendujesz wygodnie i w mgnieniu oka!

Płynna regulacja prędkości

Zależnie od twardości, różne warzywa i owoce wymagają różnej mocy, by blendowanie przyniosło idealne efekty. Stąd blendery Amica posiadają płynną regulację prędkości! Dzięki niej łatwo i szybko zmienisz moc na optymalną! I unikniesz rozchlapywania. Płynnie i delikatnie regulujesz wszystko za pomocą funkcyjnego pokrętła. Prędkość dopasowana do potrzeb!

Zabezpieczenie przed przegrzaniem

Przy urządzeniach elektrycznych, zwłaszcza w kuchni, podstawa to odpowiednie zabezpieczenia. Dlatego dla zwiększenia Twojego bezpieczeństwa blendery Amica zostały wyposażone w specjalny system ochronny. Gdy temperatura w silniku niebezpiecznie wzrośnie, blender automatycznie się wyłączy. A gdy tylko odpowiednio się ochłodzi, sprzęt znów będzie gotowy do użycia! Bezpieczeństwo przede wszystkim!

Moc 800 W

Szybkość działania Twojego blendera zależy od mocy jego silnika. Im większą moc wybierzesz, tym krótszy będzie czas przygotowania koktajlu, a jego konsystencja gładsza. Blenduj, rozdrabniaj i krusz mrożone owoce czy lód jeszcze szybciej i dokładniej. Pełna moc dla pełnej satysfakcji! I oszczędności czasu!

Obudowa ze stali szlachetnej

Każdy szczegół ma znaczenie, gdy chodzi o elegancki i spójny wystrój kuchni. Dlatego obudowy blenderów Amica wykonujemy z wyjątkowo wytrzymałej stali szlachetnej wysokiej jakości. Taki design nie tylko cieszy oko – zapewnia, że Twój blender będzie się idealnie komponować z innymi sprzętami o stalowym wykończeniu. Jest też praktyczny, bo wykorzystane materiały gwarantują Ci długą żywotność urządzenia. Styl i oszczędność w szlachetnej postaci!

Miarka w obudowie blendera

Czas na dodanie dokładnej ilości składników... Wyciągana miarka w pokrywie blendera pozwoli Ci łatwo odmierzać ilości dodawanych do potrawy produktów, np. przypraw, i dodawać je nawet podczas pracy urządzenia. Docenisz… w miarę korzystania!
Zdrowy koktajl na śniadanie
skorzystaj z funkcji
Amica MultiTask System ™
Smoothie

Mleczny shake czy witaminowe smoothie? Obojętnie na jaki koktajl masz ochotę, blender Amica ułatwi Ci jego przygotowanie! Zwiększając ilość obrotów i moc urządzenia, funkcja Smoothie gwarantuje, że Twój napój będzie mieć idealną, kremową konsystencję. Nawet jeśli wykorzystasz mrożone owoce i warzywa. Łatwo i najsmaczniej! Komu koktajl?

Mrożona lemoniada do obiadu
skorzystaj z funkcji
Amica MultiTask System ™
IceCrush

Czy kruszenie lodu w blenderze jest bezpieczne dla urządzenia? Tak, jeśli korzystasz z funkcji IceCrush! Koniec obaw o zniszczenie noży. Dla maksymalnej skuteczności i ochrony elementów blendera ostrza poruszają się bardzo szybko, zachowując odpowiednie interwały. Twój blender jest bezpieczny, a Ty kruszysz, kiedy chcesz!

Domowe masło orzechowe na kolację
skorzystaj z funkcji
Amica MultiTask System ™
Pulse

Niektóre produkty ciężko jest dokładnie zmielić… Chyba że Twój blender ma funkcję Pulse! Dzięki niej urządzenie szybko radzi sobie z bogatymi w błonnik nasionami, orzechami czy pełnymi magnezu pestkami. Działając pulsacyjnie, doskonale rozdrabnia je na maksymalnych obrotach. Teraz szybkie blendowanie twardych produktów to pestka!

Zdrowa i pyszna zupa

Tuba Smaku
Zupa krem

Mamy już sposób na ekspresowe przygotowanie zdrowych, pysznych i rozgrzewających posiłków w jesienne dni. To zupa express!

I wcale nie z torebki! Ekspresowa, zdrowa i pyszna zupa od… Amica!

Składniki:

  • 3 czerwone papryki
  • różyczki wycięte z małego kalafiora + 2 łyżki oleju kokosowego virgen
  • 5 łyżek stołowych oleju kokosowego virgen
  • 2 białe cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1l wywaru warzywnego
  • 200g czerwonej soczewicy
  • 500ml mleka kokosowego
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 5 łyżek stołowych jasnego sosu sojowego
  • sok z 1 limonki
  • pęczek kolendry
  • łyżka stołowa oliwy extra virgen
  • sól do smaku

Przepis:

Papryki dokładnie opalamy nad ogniem, obracając 2-3 krotnie co kilka minut. Papryka musi mieć wyraźnie spaloną skórkę i być miękka w środku. Alternatywnie maksymalnie rozgrzewamy grill piekarnika i wkładamy papryki bezpośrednio pod sam ruszt – obracając je w podobny sposób jak w metodzie nad gazem. Gorące papryki przekładamy do miski i przykrywamy szczelnie przykrywką lub folią spożywczą. Po 20 minutach wyjmujemy je i obieramy ze spalonej skórki. 1/4 kroimy w cienkie paski. Resztę dodamy do zupy kremu.

Różyczki kalafiora obtaczamy w oleju, lekko solimy i pieczemy w nagrzanym do 230C piekarniku do uzyskania ciemnego, niemal spalonego efektu skórki. Wyjmujemy z pieca i trzymamy w cieple.

Posiekaną cebulę przesmażamy z czosnkiem na oleju kokosowym do nabrania złotego koloru. Dodajemy wywar warzywny i soczewicę. Gotujemy do miękkości. Następnie blendujemy na gładko z mlekiem kokosowym, sosem sojowym, masłem orzechowym, paprykami i łodyżkami kolendry ( listki zostawiamy do przybrania).

Zupę ponownie podgrzewamy i doprawiamy sokiem z limonki i solą. Wlewamy porcję do miseczki, na wierzch układamy kilka różyczek kalafiora. Dekorujemy listkami kolendry i paskami opiekanych papryczek. Skrapiamy dobrej jakości oliwą extra virgen.

Chcesz dowiedzieć się więcej?

Poznać ciekawostki, rady ekspertów i opinie blogerów?
Wejdź na znamysieodkuchni.pl i odkryj swój nowy ulubiony serwis!

Wejdź

Ochrona danych osobowych

W ramach kontaktu z Infolinią przedstawimy Tobie informację dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych. Jeżeli chcesz skrócić czas oczekiwania na rozmowę z naszym konsultantem, prosimy o zapoznanie się z odpowiednią ze względu na cel Twojej rozmowy informacją – zamieszczoną pod poniższymi linkami:
Zamknij